Joan artikulura
Bizkaieraren ataria

Bizkaieraren ataria

  • Hasiera
  • Argitalpenak
  • Bizkaiera
    • Eremua eta banaketa
    • Fonetika
    • Morfologia
    • Aditzaren morfologia
  • Lan-tresnak
    • Labayru Hiztegia
    • Labayru Hiztegi Fraseologikoa
    • Labayru Fundazioa
    • Herri Ondarea
    • Fonoteka
  • Kontaktua
BarriketanEtnografia

Etxean jaten izan diran perretxikoak

Posted on 2024/11/122024/07/16

Atxondoko Jesus Eguzkizaren etxean beti jan izan da urretxa. Horrezaz gainera, zuzia, gibelurdina eta txatana be bai.

Erlazionatutako argitalpenak

Txondorra egitea
BarriketanEtnografia
Posted on 2024/11/192024/07/16

Txondorra egitea

Orozkoko Pablo Aramendik kontetan dauanez, egiten ziran txondorrak, tonelada askotakoak; hogei toneladakoak-eta ikatz g...
Laban ogia eta sagarrak erre
BarriketanEtnografia
Posted on 2025/09/302025/10/03

Laban ogia eta sagarrak erre

Zeberioko Pedro Etxebarriak kontetan dauanez, labasua sarri egin dau, eta ogia amak egiten eban, azpiran. Lebadurea bot...
Administrari beharra
BarriketanEtnografia
Posted on 2025/10/142025/10/15

Administrari beharra

Ondarroako Aitziber Zenarruzabeitiak kontetan dauanez, ofizinako zein portuko beharra egiten dabe administrariek: lan g...

Buletina

Azkenengo barriak jaso nahi badituzu, harpidetu hemen izena eta helbide elektronikoa sartuta.

Labayru Fundazioaren proiektua
Lan-tresnak
  • Labayru Hiztegia
  • Labayru Hiztegi Fraseologikoa
  • Labayru Fundazioa
  • Herri Ondarea
  • Fonoteka
Kontaktua

Larrauri, 1-A-5. solairua
48160 Derio (Bizkaia)
Tel. : (+34) 94 406 01 71
labayru@labayru.eus

Laguntzailea
  • Pribatutasun politika
  • Lege-oharra
Geure cookieak eta hirugarrenen cookieak erabilten doguz nabigazino-esperientzia hobetzeko. Nabigatzen jarraitu ezkero, ulertzen dogu onartu egiten dozula gure Cookie-politikea. Onartzen dot Gehiago irakurri
Pribatutasun eta cookie politika

Necesarias Siempre activado